Zoute Popcorn

Oscarwinnaar Rami Malek (Bohemian Rhapsody) speelt de schurk in de nieuwe James Bond-film. ,,Ik ben van plan het leven van hem zo lastig mogelijk te maken in zijn 25ste film’’, zei de acteur vandaag vanuit New York, waar hij nu een andere filmt draait.
Na maanden vol speculaties, geruchten en onwaarheden over de nieuwste James Bond-film hebben de producenten van de succesvolste filmserie aller tijden eindelijk enige duidelijkheid verschaft.

Op een toepasselijke locatie – het tropische eiland Jamaica, waar 007-bedenker Ian Fleming in zijn villa Goldeneye zijn meeste James Bondavonturen schreef – gaven producenten Barbara Broccoli en Michael Wilson een paar van hun goed bewaarde geheimen prijs.

Zo heeft de jubileumfilm nog geen officiële titel. De vaakst genoemde suggesties zijn Shatterhand en Eclipse, waarbij de laatste optie het meest aannemelijk lijkt. ,,Het hoort bij de Bond-traditie dat bij de start van de productie nog geen titel beschikbaar is”, aldus Wilson.

Van te voren was al bekend dat de relatief onervaren regisseur Cary Joji Fukunaga (vooral bekend van de misdaadserie True Detective) de regie overneemt van collega Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) het niet eens kon worden met de producenten over de inhoud van de film.

Moeizaam
Het 25ste jubileumavontuur kende een zeer moeizame start. Tientallen scenaristen hebben zich over het script gebogen. De een na de ander haakte af. Door de inbreng van een vrouwelijke scenariste, Phoebe Waller-Bridge (bekend van de serie Killin Eve), wordt gespeculeerd dat Bond in zijn nieuwe avontuur moet wedijveren met een vrouwelijke geheim agent die zelfs zijn codenaam 007 dreigt over te nemen.

Een aantal acteurs uit eerdere Bond-films keert terug. Onder hen Lea Seydoux die opnieuw de rol van Dr. Madelaine Swann vertolkt. De overige bekende castleden zijn niet zo verrassend: Ben Whishaw als Q, Ralph Fiennes als M en Naomie Harris als Miss Moneypenney.

Nieuwe leden in de film zijn Ana de Armas, Billy Magnussen en David Dencik. Welke rollen zij gaan spelen wordt nog geheim gehouden. De opnamen beginnen in Jamaica, waar 007 van zijn rust geniet totdat er weer van hogerhand een beroep op hem wordt gedaan. Overige vinden plaats in de Pinewood Studios in Engeland, Italië en Noorwegen waar al enkele scènes zijn gedraaid.

Voor Daniel Craig wordt het naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste optreden als Bond. De 51-jarige acteur heeft al maandenlang getraind om fit te worden voor zijn rol. De fitness-sessies namen soms twaalf uur in beslag. Ook volgde Craig naar verluidt een Spartaans dieet om zijn torso zo gespierd mogelijk te maken.

De nieuwe film moet op 25 april volgend jaar in première gaan.

Bron: AD.nl

By Chris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.