Zoute Popcorn

Het scheelde niet veel, of Rogue One: A Star Wars Story had er heel anders uitgezien. De film had zijn banden met de Death Star bijna verborgen en eigenlijk ook een happy end. Dat vertelt scenarioschrijver Chris Weitz aan The Playlist.

Rogue One draait om de manier waarop de Rebellen de plannen voor de oorspronkelijke Death Star wisten te stelen. Dat is iets waar in de films naar gerefereerd werd, maar nooit expliciet uitgelegd. In Rogue One gebeurde dat wel en eindigde de boel nogal duister; elke hoofdpersoon haalt het einde niet levend. Het scheelde niet veel, of dat was anders.

Happy end

Weitz vertelde aan The Playlist dat een eerdere versie van de film minder duister was. “In de versie voor die van mij, ging niet iedereen dood. Sterker nog, het eindigde met een huwelijk. Ik denk dat het was omdat aangenomen werd dat Disney de personages niet massaal zou laten sterven,” aldus Weitz. “Ik had het gevoel dat het noodzakelijk was, omdat niemand hen ooit noemt of ooit nog ziet. Maar ook omdat het thema opoffering was en het passend was dat al onze hoofdpersonen dan dood zouden gaan.”

Ook was de film oorspronkelijk een stuk minder helder over de Death Star. “Het was aan het begin van de film helemaal niet duidelijk dat de Death Star de Death Star zou zijn. Het was enkel in het opzicht dat de Rebellen wisten dat er iets slechts aan zat te komen en dat ze moesten uitvogelen wat dat was. Er ontwikkelde zich in de film dus een gevoel van onmin.”

Bron: Filmtotaal.nl

By Chris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.