Zoute Popcorn

De tweede remake in 10 jaar tijd voor Spider-Man, is het wellicht iets te veel? Na het zien van Spider-Man: Homecoming en de medewerking van Marvel absoluut niet, want deze keer ligt duidelijk de focus op de high school Peter Parker.

Film start met een kleine terugblik na de activiteiten van Spider-Man in Captain America: Civil War, mensen die deze niet gezien hebben zullen de eerste paar minuten niet geheel begrijpen. Daarna gaat de film direct waarbij Tom Holland het karakter Peter Parker de studentikoze trekken duidelijk laat zien, iets wat bij Andrew Garfield ontbrak in The Amazing Spider-Man. Iron Man (voor de zoveelste keer gespeeld door Robert Downey Jr.) werpt zich op als een soort mentor en probeert Peter te sturen, maar deze is ongeduldig en wil direct meedoen in het grote Avengers actiegeweld. Aan de andere probeert arbeider Adrian Toomes een opdracht uit te voeren voor Stark, maar wordt deze hardhandig tegengewerkt en plot dan zijn wraak tegen alles waar Spider-Man en de Avengers voor staan.

Focus van deze nieuwe Spider-Man film ligt duidelijk op het school element en de jeugdige onbekwaamheid die hierbij komen kijken. De dreiging van de badguy in de film wordt pas op einde echt duidelijk, waarbij ik het gevoel had dat de actie meer het verhaal onderbrak dan echt aanvulde, maar niets mis met de actie. Wel nog een tip voor Marvel: stop eens met het laten neerstorten van vliegtuigen, dit is al de zoveelste keer in een Marvelfilm of serie dat een vliegtuig neerstort.

4 van de 5 #ZoutePopcorn

By Chris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.