Zoute Popcorn

AMSTERDAM – Over de hele wereld zijn dinsdag websites van diverse bioscoopketens gecrasht vanwege het animo voor de nieuwe Avengers-film End Game.De voorverkoop voor het vervolg op de enorme hit Avengers: Infinity War ging dinsdagmiddag van start. Maar een groot aantal websites kon de vraag naar tickets niet aan.

In Nederland liep de website van Pathé, de grootste exploitant van Nederland, tegen 15.00 uur vast. De problemen waren pas ‘s avonds verholpen. Toen de site crashte, waren er al vele duizenden kaarten voor de eerste voorstellingen verkocht. De film is in Nederland op in de nacht van dinsdag 23 april op woensdag 24 april voor het eerst te zien.

Ook een groot aantal vertoningen in de zogenoemde 4DX-zalen zijn inmiddels uitverkocht. Amerikaanse media melden dat in de VS de website van AMC Theaters, een van de grootste landelijke ketens, lange tijd onbereikbaar was. Ditzelfde gold voor Alamo Drafthouse Cinemas, die ook de vraag naar kaartjes niet kon verwerken.

Met een wereldwijde opbrengst van 2 miljard dollar was Avengers: Infinity War een van de grootste filmhits aller tijden. In de film nemen de superhelden van Marvel het op tegen schurk Thanos, die met zijn ‘infinity stones’ een groot deel van de mensheid weg wil vagen. De film kende een einde dat miljoenen fans vorig jaar verslagen in hun bioscoopstoelen achterliet.

Bron: Panorama

By Chris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.